West Point Divers
Grebbestad

Saltstänkta upplevelser i vacker skärgård
Välkommen du också

Dykning I grebbestad Dykning I grebbestad

Dykning I grebbestad Dykning I grebbestad

Dykning I grebbestad Dykning I grebbestad

Dykning I grebbestad Dykning I grebbestad

westp.

Titta på "Live bilder från havet",
Direkt via: www.tanumstrand.se

Så här skrev tidningen DYK när dom var och hälsade på.

Sensationsbild på ovanlig hajart i våra vatten!

hajfram

Propellushajusätus "Foto by Stegis"


 

 

JAX BITMUNSTYCKEjax

Någonting gott att bita på, dedikerat för dykare.Detta är JAX, ett bitmunstycke tillverkat genommetoder och material från dentalindustrin som ger ett enormt bekvämt bett.JAX kan individanspassas och passar perfekt alla typer av käkar hos varje enskild dykare.

Det första individuella bitmunstycket Möjligheten att kunna välja ett bitmunstycke som passar din mun ger ännu skönare dykning. Speciellt för dyk som är av medium eller lång varaktighet. Utan individuellt anpassat bitmunstycke kan problem såsom muskelspänningar, överansträngd käkled och muskelatur, friktion mot tandkött/gom och inte minst huvudvärk uppstå. Tack vare en ny teknologi inom den dentala sektorn är det idag möjligt att skapa ett perfekt fysiologiskt bitmunstycke. Helt enkelt sänk ner ett JAX i kokande vatten för ett par sekunder och bit sedan ihop det mellan dina tänder för att skapa ett perfekt varaktigt bitmunstycket som kommer att ge perfekt komfort Men JAX betyder inte bara avkoppling det betyder framför allt säkerhet! Genom att garantera en inviduellt passform skapas ett säkrare mer stabilt bitgrepp som ger en stor förbättring av säkerheten speciellt vid händelse av smäll i ansiktet eller starka strömmar. Dessutom om det drar i din regulatorslang och dina händer är fulla behöver du bara lätt bita ihop dina tänder för att återföra det till sin rätta position utan att behöva ta tag i det. Över 100,000 dykare världen över har valt JAX, det enda att kunna garantera total Komfort och Avslappning under dykning.
" Eliminerar skavning mot tandköttet
" Slappnar av och avlastar ansiktsmusklerna
" Skyddar käkleden
" Eliminerar huvudvärk orsakat av bitmunstyckeKan formas om åtskilliga gånger utan att dess mekaniska och fysiska egenskaper försämras.


Kom in och välj just din färg eller ring så skickar vi!


TRILASTIC 5-4-3

Kombinationen av de bästa materialen på marknaden och deras dispostion i specifika områden skapar en linje av intelligenta våtdräkter: Det är Mares Trilastic.Trilastic är en kombination av material och tjocklekar designad att åstadkomma komfort, värme, hållbarhet och funktionalitet.Dräkten erbjuder mångsidighet i ett brett urval av miljöer.Enkel att ta på, har varierande tjocklekar i materialet för att ta bort behovet av dragkedjor vid vrister och anklar och samtidigt garantera flexibilitet och värme.
Trilastic/Trilastic 5-4-3
5-mm neoprene för större motstånd mot kompression på djup och bättre värmeisolering. Fodrad insida med "Sapphire" (Safir) plush för bättre bibehållning av värmen.Armar och ben i 4-mm stretch neoprene för att garantera komfort, flexibilitet och rörelsefrihet.

Tätningar vid hals, handled och vrister i 3.5-mm neoprene med smooth skin foder. Detta foder ger en suverän tätning samtidigt som den reducerade tjockleken också gör dräkten enklare att ta på.4-mm neoprene på låren och höfterna. I höjd med låren en vertikal elastisk neopreneremsa också infälld i dräkten för att göra dräkten ännu enklare att ta på.Mares exklusiva skydd på knän och axlar komplettrar Mares Trilastic designen och ger dräkten ett särskiljande utseende såväll som överlägsen slitstyrka och skydd.Designen av skyddande delarna är skapade för att ge maximal elastisitet och anpassar sig perfekt till kroppens rörelser.Mycket skön med andra ord.

Välkommen in i butiken för att prova ditt exemplar!

 

 

 

 

 

 Volo Power

Mares har förbättrat Volo fenan, en redan exceptionell fena, för att ge oslagbara prestanda och effekt. Det är världens enda fena med 8 patent, och har blivit måttstocken för fenor hos de mest krävande dykare runt om i världen. Tack vare kombinationen av O.P.B. och Channel Thrust systemen som Mares ytterliggare har förbättrat, erbjuder Volo Power mer kraft, mer undanträngning av vatten, och begär även mindre kraftansträngning från användaren.

 


 

 

 

 

 

 


Evolution 7+5mm


Sammansatt av två separata komponenter, en heldräkt, och en shorty som kan användas separat för dykning i tempererade vatten eller för annan vattensport såsom snorkling, canoeing, segling eller surfning eller användas tillsammans för dykning i kallare vatten. Resultatet är en extremt flexibel dräkt för dykning i alla temperatur förhållanden. Detta är den mest kompletta, mest komfortabla dräkten på marknaden idag.

 

 

 

 

 

 Rash Guard

Elastisk polyester väst, extremt lätt. Idealiskt för all vattensport och dessutom som skydd från UV-strålning. Kan också användas som tunn underdräkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SOS –Ytsignalsboj (surface observation signal) från Sea Quest

• Gjord för att passa till alla Sea Quest västar.

• SOS ökar din synlighet på ytan om du tex,
kommer bort från din parkamrat eller dykbåt.

• Monteras på den högra, bakre dumpventilen.

• Tar liten plats.

• Enkel att blåsa upp via din ordinarie inflator.

• Frigörs lätt via ett kardborrelås.

• Fullt uppblåst syns den och du på långt avstånd.

• Enkel att rulla ihop till sitt fodral för användning på nytt.


Enklare fastsättning av flaskan!


Ytterligare en nyhet från Mares, gör livet enklare och dykningen bekvämare.

Air lock hjälper dig att fästa tubbandet vid flaskan med hjälp av luft från inflatorslangen.

Vill du se mer, klicka här


 

 

 

 Suuntos härliga ergonomiska dykdator

se nya Suunto COBRA 3

http://www.suunto.com

 

 

 

 


Vårda din utrustning!

Det börjar bli sommar och alla dyksugna tittar fram. För att din utrustning ska ge dig säkra dyk och få en lång livslängd behöver den service! Normalt servar man sin dykutrustning 1 gång per år. Vi hjälper dig med detta så ta med din utrustning inkl dykflaskan för åtgärd West Point Divers är auktoriserade för service av de flesta på marknaden förekommande fabrikaten.

Är du osäker på just din modell så kontakta oss.


NYHET PÅ MASKFRONTEN!

X-Vision liquidskin

Oinskränkt synfält.
Tack vare dess helt nya design och innovativa tekniska lösningar, erbjuder X-Vision ett synfält verkligen helt utan motstycke, utan begränsningar.

ögonen och de optimalt vinklade linserna ger det vidaste möjliga synvinklarna i alla riktningar. De ergonomiska snabbjusterande spännena, placerade direkt på kjolen, ger överlägsen komfort och hydrodynamik under dyket, såväl som förbättrar tätheten av kjolen mot ansiktet.

I tillägg, dess tekniska lösningar gör det lättare att förvara masken inuti en ficka på BC västen. En full uppsättning av optiska linser är möjliga att montera in till Ditt personliga syn behov.

Liquidskin® blandar två olika typer av silikon i en gjuten kjol: En fastare del för stöd till strukturen och en mjukare del för kontakt med ditt ansikte. Supportstrukturen och området av tätningen är gjutna med ett silikon som är 30 % hårdare än traditionella material. Delen som vilar mot ansiktet är gjuten av silkon som är 45 % mjukare och 270 % mer elastiskt.

Den extremt mjuka silikondelen som vilar mot ansiktet ger en helt ny nivå av komfort. Märkena som normalt lämnas på ditt ansikte efter ett dyk är nu nästan ett minne blott. Den överlägsna elasticiteten och mjukheten av Liquidskin® gör att masken passar perfekt på många fler ansiktsformer. Liquidskin® anpassar sig för ansiktsrörelser och ger en bättre tätning som i stort eliminerar vattenläckage.

Tryckutjämning är enklare tack vare den supermjuka näsfickan, det är som att nypa dig själv i näsan.
Dess låga vikt och mjuka vidhäftning mot ansiktet är så lätt att du kan glömma att du bär den. Liquidskin® är den idealiska masken för all typ av dykning, från snorkling till fridykning till dykning, både för rekreations dykare och professionella dykare.http://www.mares.com